marți, 27 ianuarie 2009

Asteptari

Avem prea multe asteptari de la noi, din partea celor din jur si in special din partea societatii. Vrem sa ni se cuvina tot. Vrem sa fim respectati si iubiti si uneori nu facem nimic in privinta asta, iar atunci cand facem ceva nu suntem apreciati la justa noastra valoare. Ne dorim mai mult, niciodata nu ne multumim cu putin. Poate aceasta "valoare" este in mintea noastra si de fapt noi nu valoram cat credem noi ca valoram dar intodeauna este bine sa te supraestimezi ca sa scoti la iveala ce ai mai bun. Nu stii niciodata de unde iveste vreun talent ascuns sau ceva de genul.
Poate ca gresim atunci cand avem anuminte asteptari. Faci un gest dragut, primesti ceva in schimb, dar tu vrei mai mult. Asta strica tot cateodata, dorinta de a vrea mai mult. Trebuie sa ne multumim cu putinul deoarece lucrurile marunte ne umple de bucurie adevarata.
Simplul fapt ca ne dorim ceva in schimb este o conceptie gresita. Nu trebuie sa ne dorim nimic. Trebuie sa facem totul din inima, din instinct, iar multumurile le vom primi mai tarziu sau poate niciodata. Faptul ca am facut ceva treuie sa ne umple de bucurie.
Trebuie sa fim bucurosi ca am facut pe altii sa zambeasca, dar sunt momente cand ne dorim ca noi sa fim cei cu zambetul pe buze, zambet pus de altii acolo.

Niciun comentariu: