miercuri, 4 februarie 2009

On the beach in Hawaii

"On the beach in Hawaii" acolo as vrea sa fiu acum ca sa uit de tot. Sa uit de examene, sa uit de cuvintele spuse si nespuse, sa fug de "iarta-ma, imi pare rau", sa fug de constiinta mea care imi spune ca nu eu trebuie sa spun asta chiar daca din cauza mea s-au generat toate. Cuvintele mele au cateodata efect domino, de la un singur cuvant, de la o litera, de la un smiley face stupid porneste o intreaga discutie plina de nervozitate infantila si neintelegere.
"On the beach in Hawaii, I wish you were here with me". Dupa ce se termina tot atunci as vrea sa fie cineva cu mine, doar atunci, pana atunci pastrez in minte o imagine. In memoria voluntara si cea involuntara. Si uite cum ajung fara sa vreau langa lucruri/ganduri de care fugeam, de Proust cu madelina lui cretina care i-a trezit meomoria involutara, de gustul madelinei care l-a facut sa isi aminteasca de copilaria lui ,trista dupa parerea mea, drept urmare s-a apucat sa scrie un roman lung si plicticos, mult prea marcant pentru mintea mea de femeie in devenire, de copil pe cale de disparitie, de adolescenta tardiva.
Inca o data "On the beach in Hawaii", mai trag un fum, mai beau o gura de gin apoi ma intorc la durere, la "Durerea" de Marguerite Duras. Oare impartim aceeasi durere? La prima lectura a romanului as fi spus ca nu, acum la a doua lecutura nu mai sunt asa de sigura...
"On the beach in Hawaii", acum doar o melodie ramasa in minte.Doar o melodie...

Niciun comentariu: