marți, 23 decembrie 2008

Conversatie intre mov si negru

Katia tasteaza litere, cifre, semne, cuvinte. Sunt cuvinte negre si mov, insiruiri fara sens, dovezi de sarcasm, dovezi de dor, dovezi de grija.Sunt doar cuvinte pe care nu le simte, doar le citeste, iar impulsurile transmise de ochi ajung la creier descifrand semnele.
Functia locomotorie este si ea prezenta. Tasteaza, misca degetele frenetic pe tastatura. Sterge ce scrie si scrie iar. Incearca sa dea un sens cuvintelor negre dar nu reuseste, drept urmare cuvintele mov sunt si ele la fel de lipsite de sens.
Se joaca cu degetele pe taste si le apasa in mod imaginar scriind ce simte. Canta fara sa apese vreo clapa, danseaza fara sa se miste.Canta si danseaza pana la epuizare, ca si 1900 care canta la pian fara sa apese clapele. Canta fara sa fie auzit. Canta pentru suflet, care auzea si cea mai mica vibratie a corzilor in timp ce timpanele erau adormite, pustiite de orice sunet.
Katia danseaza si canta.
Katia inchise usor ochii. Ii era somn. Ar fi vrut sa doarma muult, foarte mult ca sa treaca toate si sa nu mai spuna nimic nici negru nici mov, dar stia ca nu poate dormi intratat. Inchise ochii asteptand lumina zilei de maine.

Niciun comentariu: