sâmbătă, 19 septembrie 2009

Great expectations

"A trecut..." isi spuse Katia, pregatindu-se pentru somn si avand in minte ultimele luni, "...si e altfel decat mi-am imaginat." Se referea la timp. Multa vreme si-a dorit ca eternul timp sa treaca mai repede, sa se indeparteze de anumite chipuri ale sale, sa le rataceasca undeva pe cararea lui. Acum isi dadu seama ca intr-adevar timpul a trecut repede de la acele momente, dar lucrurile nu erau asa cum si le-a imaginat.
"E altfel si e bine." se mai auzi inca o data vocea mintii. " Niciodata viitorul imaginat de mine nu s-a materializat. A fost mereu altfel, un altfel mai aparte si interesant prin noutatea lui."
Pana acum isi dori ca timpul sa treaca. Trecu dar aduse cu el alte asteptari. Ceea ce o surprindea era ca venira toate odata, precum cei trei magi de la rasarit, fiecare la fel de important in tara sa si cu daruri din cele mai ademenitoare.
Teoretic asteptarile erau in faza embrionara dar practic acestea aveau puterea de a se dezvolta cu viteza fulgerului, care odata ce lumineaza mintea, intunericul nu va mai putea patrunde acolo.
"Nu mai tine de hazard, tine de mine!" isi spuse Katia cu o voce ferma, gandindu-se la asteptarile ce prindeau contur in mintea sa.
"Fiecare asteptare va deveni coroana unui rege de la rasarit, si le voi avea pe toate trei!" se mai auzi o voce slaba, aproape adormita.
"Pe toate trei." si inchise ochii.
"Trei..." si adormi.

Niciun comentariu: