joi, 26 noiembrie 2009

Ce sunet are linistea ta?

Era liniste. Se auzeau bataile inimii si respiratia sacadata. Se mai auzeau din cand in cand si cativa pasi pe coridoare. In linistea acelei noptii cateva suflete rapuse de oboseala bolii se intrebau ce cauta ele acolo cand ar fi putut sa fie acasa, in acel loc cald si primitor a carei liniste o cunosc.
Bateau toate la usa viselor dar nu le deschidea nimeni. Bateau iar si iar dar sunetele veneau dupa ele si le trageau inapoi in realitatea serii.
Acum e liniste iar. E linistea mea. O liniste a carei sunet il cunosc.
E liniste si cunosc atat de bine sunetele ce se aseaza pe portativul serii, incat imi gasesc linistea interioara si ajung la granita viselor unde usile sunt larg deschise.
Scartaitul patului, pasii de pe hol, tramvaiul, masinile care trec, fosnetul cearceafului, patura care o tragi pe tine, parul ce se freaca de perna, vantul care bate in geam, telefonul care cade pe covor, respiratia ta, respiratia lui, sunt unele din miile de sunete pe care ajungi sa le iubesti, sa iti fie dor de ele atunci cand nu le mai auzi. Sunt note muzicale ce alcatuiesc una din cele mai frumoase melodii, cea a serii, cea a somnului dulce si odihnitor, cea a linistii tale.
E liniste.

Un comentariu:

Dissolved Girl spunea...

parul ce se freaca de perna


...iubesc detaliile, imi place ca le iei in considerare cand scrii